perjantai 2. joulukuuta 2016

Hietasaari - minkä puolesta ja mitä vastaan?

[A short English resume here]

Tunnetko Oulun Hietasaaren? Oulujoen suistossa sijaitseva Hietasaari on luonnon monimuotoisuudeltaan Oulun rikkain alue. Saari on erittäin suosittu ja tärkeä ulkoilu- ja virkistäytymiskohde oululaisille, koska se on lyhyen kävelymatkan päässä keskustasta. Saari on myös hyvin merkittävä osa Oulun kulttuurihistoriaa muistuttaen arvokkaasta huvilakulttuurista - sekä myös vähemmän kunniakkaasta huviloiden hävittämiskulttuurista.

Mutta nyt tämän idyllin uhkaa lopullisesti hävittää kaupungin järjettömät kaavoitushankkeet (jotka käytännössä perustuvat yhden kokemattoman yrittäjän päähänpinttymiin). Näissä suunnitelmissa nykyisten viljelypalstojen kohdalle ja myös Mustansalmen eteläpuolelle tulisi huvipuisto. Viljelypalstat siirrettäisiin toiseen paikkaan ja niiden tieltä hakattaisiin saaren parhaat ja ainoat kunnolliset kuivapohjaiset kangasmetsät. Lisäksi saarta yksityistettäisiin myös lisäämällä yksityistä loma-asutusta ja siirtolapuutarha- tontteja. Kaiken kaikkiaan alueen luonnotilaa huononnettaisiin rarkaisevasti, sen kulttuurihistoriallisia arvoja loukattaisiin ja yleinen alueen käyttö vapaaseen virkistykseen ja erikoisesta luonnosta nauttimiseen tehtäisiin olennaisesti vaikeammaksi ellei mahdottomaksi.


Meidän mielestä huvipuisto pilaa miljöön peruuttamattomasti ja lisäksi turhaan, koska sillä ei ole menestymisen mahdollisuuksia. Oulun kaupunki lähtee tässä kehittämään matkailua aivan väärään suuntaan ja väärässä paikassa.

Välittämättä kaupunkilaisten sitkeästä vuosia jatkuneesta vastustuksesta suunnitelmia on jääräpäisesti viety eteenpäin ja nyt kaupunginvaltuuston on tarkoitus päättää niiden hyväksymisestä maanantaina 12.12.2016.

NYT ON VIELÄ MAHDOLLISUUS VAIKUTTAA:
ALLEKIRJOITA VETOOMUS, että kaavat palautetaan uudelleen valmisteluun ja huvipuistolle etsitään parempi paikka muualta Oulusta!


Adressi on täällä: http://www.adressit.com/hietasaarenpuolesta
ja lisätietoa löytyy täällä: http://hietasaarenpuolesta.blogspot.fi/2016/11/taustamateriaaleja.html

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti