perjantai 28. helmikuuta 2020

Kaupungin johtavat virkamiehet eivät anna periksi

Ouluj johtavat virkamiehet, joiden vastuulla nyt hakkuun toteus, ajoitus ja aikalisä ovat, eivät edes vastaa mitään...

Petri Haapalan Facebook päivityksestä eiliseltä:

"Kaupunki kestävällä tiellä? Vain 500 metrin päässä tänään hakkuiden aikaan kuvattu Hietasaaressa valkoselkätikka ja palokärki. Ahtaalle joutuvat pöllötkin. Tässä metsässä asui mm. varpuspöllö. Nyt siitä tehdään palstaviljelypelto. Miksi? Koska aiemmat palstat väistyvät huvipuiston tieltä."


Jalmari Suutarin FB päivityksestä:

"Senni Lappalainen ja Katja Lehtola aikovat jatkaa mielenilmauksia niin kauan kuin yksikin puu on pystyssä hakkuualueella."

Mahtavaa! 💪 Juuri tällaista rohkeutta, uhrautumista ja periksiantamatonta taistelutahtoa tässä maailmassa tarvitaan. Taistelemme yhdessä loppuun asti. Hietasaaren lintuparatiisia ette vähällä saa!

Oli kaava kuinka lainvoimainen ja "demokratian" tulos hyvänsä, onnettomat päätökset tulee voida aina myös kumota. Ja sitä olemme tässä jo pitkään äänekkäästi ja perustellen vaatineet. Perutaanhan sitä muitakin kuolemantuomioita, jos ne vääriksi todetaan.

Jos jokin lainvoimainen päätös uhkaisi henkeäsi ja terveyttäsi, toimisit sinäkin. Me toimimme muun muassa monen linnun ainoan kodin ja ihmisten terveydelle tärkeän metsän puolesta. Tässä ei pelkästään kuole eläimiä, vaan tällaisen toiminnan vuoksi kokonaisia lajeja häviää alati sukupuuttoon. Ja ellei tätä lajikatoa pysäytetä, mukana häviää lopulta myös sen aiheuttaja eli ihmislaji.

Metsä on melko luonnontilaista, siis melkoinen harvinaisuus tänä päivänä, ja se elättää useita uhanalaisia lajeja, esimerkiksi hömötiaista ja valkoselkätikkaa on tavattu alueella. Siellä on tavattu vuodessa yli sataa eri lintulajia. Kyseessä ei siis ole minkä tahansa metsikön saati puupellon hakkuut, vaan aivan muuta.

 Moraali, velvollisuudentunne ja elämän kunnioitus yleensä edellyttävät toimintaa.
https://www.is.fi/oulun-seutu/art-2000006421067.html

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti