tiistai 6. joulukuuta 2016

Jo yli 1500 nimeä adressissa!

Allekirjoita adressi: http://www.adressit.com/hietasaarenpuolesta, jaa tietoa ja pyydä tuttujasi allekirjoittamaan! (Lisätietoja)

Tällainen tiedote menee tänään Oulun kaupunginvaltuutetuille ja medialle: 

Oulun Hietasaaren tulevaisuudesta huolestuneet kansalaistahot ovat keränneet noin 10 päivän ajan allekirjoituksia netissä ja kaduilla vetoomukseen. Siinä vaaditaan Hietasaarta koskevien Nallikarin ja Vaaskiventien asemakaavojen palauttamista uudelleenvalmisteluun. 

Kaavat vaarantaisivat toteutuessaan saaren ainutlaatuisia luonto- ja kulttuuriarvoja. Matkailun trendit muuttuvat, ja jo nyt monet matkailijat hakevatkin alkuperäisyyttä ja luontoelämyksiä. 

Hietasaari on kuitenkin ennen kaikkea Oulun kaupunkilaisten tärkeä virkistysalue. Eräs allekirjoittaja onkin todennut osuvasti: ”Näen Hietasaaren luonnon erityisen arvokkaana ja ainutlaatuisena paikkana Oulun kaupungissa. Paikkana, joka tuo iloa, virkistystä, rauhaa ja hiljaisuutta. On kunniallista 
säilyttää vapaata luontoa myös tuleville sukupolville kasvavassa kaupungissamme.” 

Kaupunkilaisten mielipidettä ei kuitenkaan ole kuunneltu riittävästi. Parin vuoden takaisessa kyselyssä 1500 vastaajasta kaksi kolmasosaa piti Hietasaarta sopimattomana paikkana huvipuistolle. Voimakas täydennysrakentaminen mm. Toppilan alueella lisää lähivirkistysalueiden tarvetta entisestään tulevaisuudessa. 

Vetoomuksen käynnistäjinä on mm. keväällä 2014 perustetun Hietasaari-liikkeen aktiiveja. Liikkeessä on mukana yli 20 oululaista järjestöä. Monet järjestöt ovat hankkineet kesäpaikan Hietasaaresta juuri sen rauhallisuuden ja luonnonläheisyyden vuoksi. 

Vetoomuksen on allekirjoittanut 6.12. mennessä jo noin 1500 henkilöä. Allekirjoittajien joukossa ovat muun muassa Oulu-seura, kirjailija Joni Skiftesvik, kotiseutuneuvos Kaarina Niskala, kirjastotoimen apulaisjohtaja Maija Saraste ja taiteilijoita, esimerkiksi Sakari Matinlauri, Vasili Reskalenko ja Anni Kinnunen. 

Adressiin kerätään nimiä 12.12.2016 klo 12 asti sekä netissä http://www.adressit.com/hietasaarenpuolesta että paperilistoilla. Adressi luovutetaan Oulun kaupunginvaltuuston edustajille 12.12.2016 klo 16.45 kaupungintalolla. Adressin vastaanottaa valtuuston puheenjohtaja Juha Hänninen (kok). Valtuustoryhmiä pyydetään lähettämään edustajansa paikalle. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti