Hietasaari-adressin kommentit: ”Allekirjoitan, koska…”

 1. Arvostan Hietasaaren luontoa ja historiaa merellisen Oulun yhtenä ulottuvuutena. Toivon sen kehittämistä siten, että nämä arvot välittyvät seuraaville sukupolvillekin. Lyhytkestoisten, muodikkaiden viihdetrendien kokeilukentäksi se on liian arvokas.
 2. Huvipuistoille löytyy varmasti parempia paikkoja parempien kulkuväylien varrelta. Moottoritiet, konepuistot ja avarat aukeat sopivat yhteen parhaiten. Hietasaarta pitääkin kehittää ekologisen luonto-, terveys- ja hyvinvointimatkailun näkökulmasta. Kylpylähotelli Eden voi saada asiakkaita myös terveysturismista - jopa ympäri vuoden. Huvipuistosesonki sen sijaan on lyhyt ja rajoittuu kesään. Suhtaudun myös kriittisesti kenties hyvinkin pinnallisella Kalevala-tuntemuksella rakennettavaan elämysmaailmaan. Ideahan ei ole mitenkään ainutlaatuinen eikä innovatiivinen vaan muualta kopioitu. Valkeakoskelle oli vuosikymmenen vaihteessa suunnitteilla vastaava, mutta yrittäjä Sedu Koskinen siitä vetäytyi ja hanke kaiketi on kaatunut. http://yle.fi/uutiset/3-5502498 Hietasaarta ei saa tuhota tivolilla. Syötäviä, myötäviä ja perittäviä jauhavaa Sampoa ei sillä saada, vaikka kaikki muistakin huvipuistoista tutut kieputtimet nimettäisiin ja koristeltaisiin vaikka kuinka kalevalaisittain.
 3. SE huvipuisto sopii vaikka Oritkariin missä on tasainen maa ja paljon parkkipaikkoja. HIETASAARI on vielä kaunis suht.rauhallinen keidas .
 4. Entisenä oululaisena arvostan Hietasaarta.
 5. Vuoden 2013 kaava päivitettävä. En hyväksy minkäänlaista huvipuistoa saareen. Tarvitaan kaikille avoin kaupunkipuisto luontoarvot säilyttäen.
 6. Hietasaari on Oululle merkittävä alue kulttuurihistoriallisesti ja sen luonto- ja virkistysarvot ovat merkittävät kaupunkilaisille.
 7. Minulla on pitkä ja lämmin suhde Ouluun, tunnen alueen ja pidän kammottavana vandalismina sen rakentamissuunnitelmia.
 8. Allekirjoitan koska suuri osa ihmisistä haluaa Hietasaaren pysyvän entisellään. Keskustan lähiluontokohteet ovat jo muutenkin harvassa. Lisääntyvä melu, saasteet ja valosaasteet tekevät paikasta epäviihtyisän, koska nyt luonto ja rauha ovat hyvin läsnä.
 9. Hietasaaren luonto on liian arvokas murennettavaksi.
 10. Haluan, että Hietasaari säilytetään luonnonmukaisena kaikkien oululaisten ja turistien luontopaikkana.
 11. Minusta on ihana, että kaupunkialueella pääsee kunnolla mettään:)Huvipuiston voi laittaa muualle.
 12. Huvipuistolle on useitakin sille parempia alueita Oulussa. Miten se oli vanhan ratapihankin kanssa?
 13. Alue ei ole sopiva huvipuistolle.
 14. Alue ei ole sopiva huvipuistolle.
 15. Luonto kaupungissa on korvaamaton. Jopa New Yorkin Central Park on olemassa
 16. voimapuiden on säilyttävä.
 17. Hietasaari on arvokkaampi nykyisellään.
 18. Hietasaaren luonto ja ympäristö ovat ainutlaatuisia ja arvokkaita. Vaalikaamme Hietasaarta sen luontoa ja rauhaa koko sydämestämme...
 19. Arvostan luontoa.
 20. Pro Pukkila -ryhmän jäsenenä haluan vaalia Hietasaaren kulttuurihistoriallisesti arvokasta luontoa ja rakennuksia.
 21. asia on erittäin tärkeä.
 22. Hietasaaren metsät ja luonto antavat kodin monimuotoiselle kasvistolle ja eläimistölle.
 23. Jätetään luontoa
 24. Mielestäni Hietasaari ei ole oikea paikka huvipuistolle. Sille löytyy toimivampia paikkoja. Hietasaari on upea luontokeidas lähellä Oulun keskustaa, ja toivon sen säilyvän luontoarvoja kunnioittavana paikkana.
 25. Tämä on tärkeää,koska siellä on vielä luonnonrauhaa ja Eläkeläisten virkistyspaikkoja.
 26. Hietasaaren vetovoima sekä kaupunkilaisten että matkailijoiden virkistyspaikkana on sen rauhassa ja luonnonläheisyydessä.
 27. Olen syntynyt Oulussa ja Hietasaari on ainutlaatuinen kulttuurihistorialtaan ja hieno ulkoilupaikka.
 28. Hietasaari kuuluu kaikille oululaisille ja yleensäkin ihmisille, ei kaupallisille toimijoille. Pusikot pois ja ulkoiluauleita ja luontoa, kiitos!
 29. Allekirjoitan tämän adressin, koska Hietasaari on ainutlaatuinen nykyisessä muodossaan. Se - tai kaupunkilaoset - ei tarvitse uutta ilmettä olemassa olevan, kauniin tilalle, kun Oulussa on tarjolla monta muuta otollista paikkaa rakentaa
 30. Luontopaikka lähellä kaupunkia/ Ulkoilu, rauhoittumis alue meille ihmisillekin.
 31. Hietasaaren arvokas luonto pitää säilyttää
 32. Hietasaaren luonto/miljöö pittää säilyttää!
 33. Koska,olen oulusta kotoisin ja asia tärkeä
 34. Arvokas luontoalue
 35. Huvipuisto on epävarma sijoitus ja sen paikka ei ole hietasaaressa.
 36. Paikka huvipuistolle on väärä.
 37. Hietasaari on niin hiljainen paikka kuin ylipäätään on mahdollista kaupungin keskustan välittömässä läheisyydessä. Hiljaisuus - ja pimeys - ovat katoavia luonnonvaroja.
 38. Haluan säilyttää Hietasaaren kaupunkilaisten virkistyspaikkana sellaisena kuin se on nyt. Luonto ja puusto tulee säilyttää nykyisellään eikä hävittää sitä. Tuolloin säilyvät myös muu kasvillisuus ja eläimet siellä.
 39. Luonto ja rauha ovat tärkeitä myös kaupunkilaisille. Ne pitää säilyttää. Huvipuisto kuulostaa todella konkurssikypsältä. Jos huvipuisto halutaan, löytyy paikkoja muualta. Ainutlaatuisuus kunniaan. Myös se voi olla matkailuvaltti.
 40. Mahtava käydä edes ajelemassa, kun ei pysty kävelemään.
 41. Allekirjoitan, koska kaupunkilaiset, linnut ja eläimet tarvitsevat entistä enemmän pienen pläntäreen luontoa henkireiäkseen. Säilytetään Hietasaari sellaisena kuin se on.
 42. Saari on liian arvokas uhrattavaksi rakennetulle virkistystoiminnalle lisääntyvine liikenteineen ja meluineen.
 43. haluan oulun pitävän kiinni luonnonläheisyydestään ja huvipuistolle löytyy parempiakin vaihtoehtoja kuten kempele tai rusko, liekkö koko puistoa tarvitaankaan
 44. Hietasaari on liian arvokas uhrattavaksi matkailulle
 45. Hietasaari on ainutlaatua !
 46. Hietasaari on jätettävä henkireiäksi keskustan ja lähiseudun asukkaille eikä sinne ole edes liikenneyhteyksiäkään muuhun. Huvipuistot meluineen meluavampaan ympäristöön, vaikka sen uuden moottoriradan tuntumaan Kiimingin taakse sikäli kuin JOKU YKSITYINEN sen rahoittaa; kaupungille siitä ja sen liikennejärjestelyistä EI SAA tulla yhtään kustannuksia vaan verotuloja! Tai sitten Oritkariin tai ratapihan tilalle JOS se kerta lopetetaan. Ja samoin ehdoin: EI VERORAHOILLA!
 47. Hietasaari pitää olla pala aitoa luontoa
 48. Hietasaarta ei saa tuhota..
 49. Haluan pitää HIetasaaren edelleen luonnonläheisenä paikkana
 50. saari on arvokas luonnontilaisena
 51. Hietasaari on upea luonto- ja virkistyskohde, jota pitää kehittää sen ainutlaatuisuutta pilaamatta. Täysin väärä paikka huvipuistolle.
 52. Toivon Hietasaaren säilyvän mielenkiintoisena luontoympäristönä, jossa voi kävellä ja pyöräillä pienillä sorateillä ja olla kuin maalla, vaikka kaupunki on aivan vieressä.
 53. Maailmanlaajuisissa tutkimuksissa Suomen matkailuarvot perustuvat hiljaisuuteen ja suomalaiseen luontoo. Näiden arvojen pohjalta tulee Hietasaarta kehittää.
 54. Hietasaaren säilyttäminen kaupunkilaisten luonto- ja liikuntaympäristönä on arvokkain ja vetovoimaisin skenaario. Huvipuistolle löytyy tilaa muualta.
 55. Hietasaaresta voisi kehittää oululaisten yhteisen ulkoilu-ja retkeilyalueen (vrt. Nuuksio, Keskuspuisto, Central Park) sekä palauttaa vanhojen tonttien pihat loistoon. Pari kk vuodessa aukioleva huvipuisto ei palvele tätä ja on autiona suurimman osan vuodesta. Rakennettua ympäristöä ei voi enää palauttaa luonnoksi.
 56. Vastustan huvipuistoa Hietasaareen. Lisääntyvä liikenne ja huvipuiston melu heikentävät saaren viihtyisyyttä eivätkä tue sen nykyisten luontoarvojen säilymistä. Ehdotettu kaleva-viikinki -teema on keinotekoinen ja epäkiinnostava.
 57. Hietasaaren edelleen kehittäminen elämykselliseksi ei tarvitse krääsäviihdykkeitä.
 58. Olen samaa mieltä adressin laatijoiden kanssa Hietasaaren tulevaisuudesta,huvipuisto ja muutenkin lisärakentaminen riittää.Ammattitaidolla suunniiteltu ja toteutettu kaupunkipuisto on tätä päivää ja tulevaisuutta.Huvipuistoyrittäjälle osoitettava toinen paikka.
 59. Monimuotoinen luonto lähellä kaupunkilaisia, sen monilmeisine vaiheineen rikastuttaa elämysmaailmaa jokaisena vuodenaikana.
 60. Hietasaari ei kaipaa huvipuistoa
 61. Hietasaari on ainutlaatuinen paikka Oulussa.
 62. Keväinen lintukonsertti Hietasaaressa on kertakaikkisen hurmaava.
 63. En kannata huvipuistoa Hietasaareen
 64. Hietasaari on aarrepaikka! Niin kaunis ja salaperäinen! Huvipuistolle löytyy varmasti parempi sijoituspaikka.
 65. Toppilansaaren asukkaana ja Hietasaaressa päivittäin liikuvana ymmärrän paikan arvon ja merkityksen.
 66. Kaupunki sulkee silmänsä ongelmille jota sunniteltu toiminnanlisäys aiheuttaa
 67. Hietasaarta pitää kehittää toiseen suuntaan: hyvin hoidettu luonnonpuisto, jossa on saaren luontoon ja kulttuuriympäristöön sopivia aktivteetteja.
 68. Jos huvipuisto sijoitetaan Hietasaareen, menetetään arvokasta kaupunkiluontoa ja kauniita ulkoilumaastoja. Hietasaari on fyysisesti ja liikenteellisesti aivan liian ahdas paikka huvipuistolle. Parempi paikka olisi nelostien varressa vaikkapa Kaakkurin suunnalla, jossa on vielä tilaa ja jonne matkailijoiden olisi helppo päästä.
 69. Hietasaari on nykyisellään ihana ja ihmeellinen maailma kävellä ja vaellella.
 70. Hietasaaren lähiluontoa ei voi palauttaa, jos se nyt tuhotaan.
 71. Huvipuisto ei sovi Hietasaareen. Mikään huvipuisto ei ole kalevalainen, nimi väärentää Kalevalan kansalaiseepoksen merkityksen.
 72. Hietasaaren luonto-ja virkistysmahdollisuudet pitää säilyttää! Maailmassa jo aivan tarpeeksi kaikenmaailman huvipuistoja, oulukin voisi käyttää hyväksi luonnon matkailullista vetovoimaa, muualla maailmassa luontoa on jo keritty monesta paikasta tuhota.
 73. Hietasaaren metsät ja luonto antavat kodin monimuotoiselle kasvistolle ja eläimistölle. Lisäksi alueella on hyvät harrastusmahdollisuudet jo nykyisin.
 74. Hietasaari on Oulun hienoin luontopaikka melkein keskellä kaupungilla.
 75. Kaupunki- ja kansallispuistoa sekä sen kehittämistä parempaa käyttötarkoitusta alueella ei ole. Taloudellisesti isoin raha tulee tästä. Tulevaisuuden megatrendi.
 76. Hietasaaren arvo on sen ainutlaatuisissa luontoarvoissa. Huvipuisto ei ole nykyaikaa saatikka tulevaisuutta. Kaupunkilaisten ja turismin kannalta ainoa kestävä tapa kehittää Hietasaarta on luontoa ja ympäristöä kunnioittaen. Huvipuiston toiminnan kannattavuutta ei ole selvitetty luotettavasti.
 77. Hietasaarta tulisi mielestäni kehittää rauhaa tarjoavana keitaana kaupungin läheisyydessä, ei meluisana huvipuistona.
 78. Hietasaari ei ole oikea paikka huvipuistolle ja paikan luontoarvot on säilytettävä
 79. Mielestäni huvipuisto ei sovi kyseiselle paikalle. Meillä on jo siellä luonnon oma huvipuisto
 80. Hietasaaren virkistys- ja luontoarvot on turvatta
 81. Lähiluonnon rakentaminen kasvattaa entisestään kaupunkiasukkaan hiilijalanjälkeä pakottamalla ulkoilun automatkan taakse kotoa. Luonnon saavutettavuus vähentää sosiaali- ja terveysmenoja ylläpitämällä kaikkien hyvinvointia, työssäjaksamista ja mielenterveyttä.
 82. Koska Hietasaari on minulle ja ystävilleni tärkeä lenkkeily- ja rauhoittumispaikka. Se on myös ainutlaatuinen sijaintinsa takia.
 83. Ei tarvetta huvipuistolle eikä varsinkaan Hietasaareen.
 84. Mielestäni Hietareerta käytetään jo nyt mahtavasti, luonnonsuojelullista ja luonnon ainutlaatuisuuden mainostaminen myös muulle maailmalle olisi latkailun edistämisen kamnalta parempi ratkaisu. Huvipuiston voi laittaa Limingan lakeuksille tai Kiimingin yrityspuistoon. Silloin säilyisivät myös matkailullisesti Nallikari, Eden, tori, Pikisaari, ennallaan ja uusia matkustavaisia saisimme huvipuiston tuomana. En ymmärrä millään, miksi se pitäisi ängätä paikkaan, jonka matkailu toimii jo nyt.
 85. Meidän pitää kunnioittaa ympäristöämme ja säästää sitä liialliselta kulutukselta.
 86. Kaavaehdotus ei tue Hietasaareen luontevasti sopivaa virkistyskäyttöä. Pois hotellilaajennus ja huvipuistot!
 87. Haluan Hietasaaren säilyvän kaikkien oululaisten kaupunkipuistona vapaine rantoineen
 88. Huvipuistot voi rakentaa muualle.
 89. Mielestäni huvipuisto lähtökohtaisesti Oulun kokoiseen kaupunkiin ei ole tarpeellinen eikä taloudellisesti kannattava. Arvokkaan sijainnin tuhlaaminen kyseiseen tarkoitukseen on lyhytnäköistä. Aluetta pitäisi kehittää pitkällä tähtäimellä, josta useampi oululainen hyötyisi ja antaisi arvoa kaupungille matkustus ja kulttuuri mielessä. Harva matkustaa kaupunkiin pelkän keskinkertaisen huvipuiston takia. Huvipuistojen aika on ns. mennyt jo ohi.
 90. Haluaisin edelleen viihtyä Oulussa.
 91. Kaupungin viihtyisyyden ja houkuttelevuuden kannalta on tärkeää säilyttää myös lähellä olevia luontokohteita. Hietasaari on arvokas rauhoittumispaikka, joka menee helposti pilalle rakentamisen seurauksena. Huvipuistoa en laittaisi Hietasaareen siksikään, että toivoisin, että siitä tehtäisiin kunnollinen, eikä mitään tivolia, ja kunnollista ei Hietasaareen mahdu. Lisäksi huvipuiston olisi mielestäni hyvä sijaita valtaväylien yhteydessä ruuhkien välttämiseksi.
 92. Hietasaarta ei saa pila millään härveleillä. Luontoon sopivia downskiftaamisjuttuja. Se sopii suomeen.
 93. Hietasaaren ainutlaatuinen suistokasvillisuuden viheralue Oulussa
 94. Aluetta voi kehittää luonto kunnioittaen.
 95. Tahdon Hietasaaren säilyvän kaupunkilaisten ja matkailijoiden luononvaraisena keitaana. sekä luontoa kunnioittavien toimintojen paikkana.
 96. Nallikariin ei Huvipuistua!
 97. Mielestäni Hietasaarta tulee kehittää luontoarvoja kunnioittaen. Huvipuisto ei sovi sinne.
 98. Aluetta tulee kehittää luontoarvoja kunnioittaen. l
 99. Koska Hietasaari on vielä niitä osittain luonnontilassa olevia paikkoja lähellä keskustaa, jossa on hienot ulkoilualueet. Huvipuisto pilaa sen täysin.
 100. En halua huvipuistoa hietasaareen
 101. Haluan säilyttää luonnon Hietasaaressa
 102. Rauhoittavat lenkkeilymaastot metsän keskellä lähellä kaupunkia!
 103. Hietasaari on Oulun keuhkot. Huvipuisto parkkipaikkoineen tuhoaisi ainutlaatuisen saarimiljöön ja sen luontoarvot. Hietasaarta tulee kehittää luontoa säästäen, ei sitä tuhoten. Elämysmatkailu on tulevaisuuden trendi. Siinä ohje päättäjille/suunnittelijoille.
 104. Hietasaari säilytettävä kaikkien Oululaisten käytössä olevana luonnonpuistona.
 105. Hietasaari vapaana
 106. Olen sitä mieltä että Oulunseudulla on muitakin paikkoja huvipuistolle kuin arvokas luontokirjasen Hietasaari. Kehitetään Hietasaari koko kaupungin olohuoneeksi ! Kesäisin js talvisin!
 107. Nykyisen ympäristön säilyttäminen on tärkeä.
 108. vetoomuksen perustelut
 109. Haluan,että Hietasaari säilyy lähiluontoalueena oululaisille. Se on ihana paikka ja tärkeä.
 110. Olen täysin samaa mieltä kuin adressin alullepanijat.
 111. Rakastan "saartamme" sellaisenaan. Olen hyvin huolissani liikenteen lisääntymisestä ja sen toimivuudesta.
 112. Hietasaari on paitsi kulttuurisesti ja ympäristöarvoiltaan korvaamaton, myös liikennejärjestelyjen kannalta täysin sopimaton johonkin massaturismiin esim. Huvipuiston sijoituspaikaksi!
 113. Oulu on kotikaupunkini ja Hietasaari tärkeä osa sitä. Tuotto ei voi olla tarpeeksi hyvä syy perustelemaan suuria mullistuksia, varsinkin kun kyseessä on luonto-alue.
 114. Hietasaari on erityinen paikka!
 115. Huvipuistolle löytyy parempiakin paikkoja kuin Hietasaari, joka pitäisi säilyttää luontokohteena.
 116. Asun Toppilansaaressa ja jo nykyisellään vilkas liikenne Bertel jungin tiellä ei kestä huvipuiston kävijälisää. Alueen virkistyskäyttömahdollisuudet myös heikkenisivät suuresti. Myös jatkuva melu huvipuistosta kantautuisi asuinalueelle, tämä ei ole hyväksyttävää.
 117. haluan saaren pysyvän luonnon tilassa,kuten se nyt on
 118. Huvipuiston melusaaste pilaisi alueen luonnonrauhan.
 119. Hietasaari pitää pysyä idyllisenä paikkana ilman mitään älyttömiä huvipuistoja! Niitä on suomessa jo ihan tarpeeksi!
 120. Tärkeämpi säilyttää tällaisenaan. Huvipuisto ei sovi tähän paikkaan eikä tule kannattaamaan koska siitä ei voi tehdä tarpeeksi kookasta.
 121. Luontoarvo tässä on tärkeä.
 122. Entisenä oululaisena Hietasaaren säilymine luonnonkauniina paikkana on minulle tärkeä.
 123. Ei huvipuistoa Hietasaareen.Vain luontoa säästävää toimintaa.
 124. ei huvipuistoa Hietasaareen, mieluummin meripuisto kuten Kotkassa
 125. Alueen luontoliikunta- ja virkistysmahdollusuuksia tulisi kehittää luontoa suojelevalla tavalla.
 126. Hietasaaren monimuotoinen luonto on ainutlaatuinen näin pohjoisilla leveyksillä. Huvipuisto taas voidaan rakentaa mihin tahansa muualle, kaupungin liepeillä on siihen sopivaa "joutomaata". Hietasaari ei ole oikea paikka huvipuistolle.
 127. Olen entinen Hietasaarelainen.Asuin 15vuotiaaksi 3ssa eri osottees=Vaaskiventie 25 Sitte Pitkänsalmentien peräĺlä mere ääreĺlä jälleen lopuksi Holstinsalmentie ehkä 14 .JA KAIKKI nämä ENTISET KODIT ON JO PURETTU EDENIN JA MUITTEN HIENOUKSIEN MYÖTÄ. SÄÄLI KAUNISTA LUONTOA.NALLIKARI OLI UPEA
 128. Luonto ja virkistyskohde
 129. parempia ja väljempiä paikkoja on lähiseudulla runsaasti, kunhan älyttäis käyttää sitä tilaa meillä on
 130. Huvipuisto ei sovi Nallikariin mielestäni!
 131. Huvipuistolle löytyy Oulusta parempiakin paikkoja kuin Hietasaari.
 132. haluan että Hietasaari säilyy luontoarvoja kunnioittavana
 133. Haluan että Hietasaari säilyy luonnonalueena.
 134. Allekirjoitan, koska en halua, että Hietasaaren ainutlaatuinen luonto tuhotaan.
 135. Olen entinen oululainen ja tuleva paluumuuttaja. Olen onnellisena asunut Toppilansaaressa 2011 - 2013. Hietasaaren luonto on minulle tuttu ja suunnattoman rakas. Säilyttäkää Hietasaaren metsät, rannat ja rauha!
 136. Valkoselkätikka, pikkutikka, pohjantikka, huuhkaja... ainutlaatuinen huviljamiljöö.... puisto keskellä kaupunkia... Koettakaa nyt Oulun päättäjät ymmärtää, että Hietasaari on hieno helmi, jota te olette nyt tuhoamassa. Huvipuistolle löydätte varmasti paljon parempiakin paikkoja - jos vain haluatte.
 137. Hietasaaren arvokas luonto ja historiallinen huvilamiljöö on meille tärkeä. Oulun kaupungin historiallinen ympäristö on jo keskustasta tuhottu, ja niin käy pian hietasaarellekin jos ei nyt laiteta jarrua pohjaan. Tuhottua ei voi saada takaisin.
 138. toJitain sentään pitää säilyttää, kuten kaunis hietasaari. Paikkoja varmaan löytyy jos edes tarvitaan.
 139. Mielestäni Hietasaari ei ole hyvä paikka huvipuistolle. Se toimii hyvin virkistys/lenkkialueena keskustan, Toppilan, Toppilan saaren ja Hietasaaren asukkaille.
 140. Hietasaari on tärkeä alue.
 141. Hietasaaren luonto on ainutlaatuinen!
 142. En halua melusaastetta Hietasaareen.
 143. Hieno luonto keskellä oulua uhattuna.
 144. Huvipuistoja maailmassa riittää, mutta hiljaista ja puhdasta tilaa ei ole joka kolkassa. Hietasaaren on kaupunkilaisille tärkeä ulkoilualue.
 145. Hietasaaren pitää pysyä luontokohteena!
 146. Olen samaa mieltä vetoomuksen käynnistäneiden kanssa
 147. Oulussa syntyneenä pidän hietasaaren alueen luonnon säilyttämistä erittäin tärkeänä asiana.
 148. Hietasaari on Oululle arvokas luonto ja kulttuurikohde. Sen arvo ei saa hävitä rahoitusmielessä! 
 149. Hietasaari on vaateliaiden lehto ja metsälajien koti! - Tärkeä lenkkeily ja rentoutumispaikka kaupungin kiireessä
 150. Oululla olisi hieno mahdollisuus rakentaa Hietasaareen kaupunkipuisto.
 151. Kaikille avoin luonto on arvo, jota yhteiskunnan tulisi vaalia.
 152. Allekirjoitan, koska olen entinen oululainen.
 153. Kaikki ei sovi Hietasaareen
 154. Olen samaa mieltä kuin aloitteen tekijät.
 155. Haluan säästää hietasaaren luonnon.
 156. Pekka Wallstedtin perkunnan talo on ollut perkunnalla 1950 luvulta asti talo on rakennettu 1880.
 157. Vastustan melua Hietsaaren luontoympäristöön. Mielummin tänne sopisi joku liikuntapuisto.
 158. Kaupunkiluonto ja virkistystila on yhteistä tilaa joka on säilytettävä!
 159. Hietasaari on Pohjois-Pohjanmaan TOP5 valkoselkätikkametsiä
 160. Hietasaari on ollut elämässäni tärkeä paikka.
 161. Haluan että Hietasaaren ainutlaatuinen rauhallinen ympäristö säilyy.
 162. Hietasaaren miljööseen eivät missään nimessä sovi kaavaillun mukaiset kohteet. Oulussa on muutenkin jo tuhottu korvaamattomia rakennuksia ja alueita, joten josko tämä saisi nyt jäädä rauhaan.
 163. Ei huvipuistoa Pohjolan Ruissaloon!
 164. Huvipuisto aiheuttaa meluhaittaa ja huvipuistossa käynnin kautta liikenneongelmia kun liikenneväylät tukkiintuu puistossa autolla kävijöiden määrästä!
 165. Ei huvipuistoa Hietasaareen
 166. Allekirjoitan, koska Hietasaaren metsät ja luonto antavat kodin monimuotoiselle kasvistolle ja eläimistölle.
 167. Huvipuiston sijoittaminen Hietasaareen ei ole järkevää
 168. Haluan, että Hietasaari pysyy kaikille avoimena, ei kaupallisena, virkistysalueena jota kehitetään luonto huomioiden ja säilyttäen. Kaupunki ja kaupunkilaiset tarvitsevat näitä lähellä olevia meren, rannan ja metsän keuhkoja. Rauhoittuminen ja rentoutuminen omaehtoisesti luonnossa pitää olla kaikkien ulottuvilla.
 169. Päättäjät elävät menneessä ja haluan Hietasaaren säästyvän meteli, rumuus kalevalapuistolta. Rakentakaamme sinne saunoja sinne tänne. Elämystä, hiljaisuutta ja luontoa ympärillä !
 170. Allekirjoitan, koska Hietasaareen ei tulisi rakentaa huvipuistoa tai muuta ylimääräistä vaan suojella tätä eläimistöltään ja kasvistoltaan monimuotoista aluetta.
 171. Rakennettu ympäristö harvoin tehdään luonnonarvoja kunnioittaen. Hietasaari on minulle rauhan paikka ihan keskustan läheisyydessä, yksi lempipaikkojani Oulussa. Meluisat huvipuistot ja yksilöitä ilahduttavat loma-asunnot eivät sovi hietasaaren rauhalliseen tunnelmaan.
 172. toivoisin Hietasaaren vielä lähes luonnontilaisten alueiden säilyvän entisellään luonnon monimuotoisuuden aarreaittana
 173. Haluan säilyttää tilaa luonnonmukaisuudelle, enkä halua tukkoista liikennettä ja melua, jota jo nytkin kesäisin on.
 174. Hietasaari on ainutlaatuinen alue! :)
 175. Hietasaarta pitää vaalia lähiluonto- ja virkistyskohteena.
 176. En halua huvipuistoa Hietasaareen, koska se häiritsisi kaupungin läheisyydessä sijaitsevaa ainutlaatuista luontoympäristöä. Huvipuistolle on etsittävä muu sijoituspaikka.
 177. Hietasaaren luonontilaisena säilyttäminen on arvokasta kaupunkiluonnon ja ihmisten virkistäytymisen kannalta.
 178. Keskustan lähellä pitää olla luontopaikkoja ihmisille ja eläimille.
 179. Asia on minulle tärkeä ja haluan säilyttää Hietasaaren rauhan tuleville polville.
 180. Hietasaaren luontoa tulee suojella - se on kaikkien oululaisten paikka.
 181. Olen asunut oulussa. Saatan asua tulevaisuudessa jossain vaiheessa, eli oulun asiat kiinnostaa.
 182. Huvipuistolle löytyy liikenteellisesti sopivampi paikka, mieluummin jonkin suuremman alueen yhteydestä, jossa on muitakin samantapaisia palveluja.
 183. En hyväksy Hietasaaren luonnon hävittämistä. Kaikkea ei saisi Oulussakaan uhrata turismille.
 184. Oulu on vanha kotikaupunkini ja viheralueita ei ole siellä liikaa
 185. Hietasaari on säästettävä luontokohteena ilman mitään rakennettua huvipuistoa!
 186. Oulu tarvitsee oman kaupunkipuistonsa asukkaidensa virkistymiseen. Ainutlaatuista luontoa ei saa uhrata huvipuistoksi, jolle löytyy helposti paljon parempiakin sijainteja, kuin liikenteellinen pussinperä.
 187. Haluan Hietasaaren säilyvän luontokohteena mihin ei kuulu huvipuisto.
 188. On tärkeää asiaa.
 189. Hietasaari on veden ympäröimä, huvipuiston melut kulkisivat vesiä pitkin lähimaastoon (ei hyvä). Liikennettä olisi erittäin vaikea saada toimimaan mikä johtaisi suuriin liikenneverkko töihin (veronmaksajien rahat kuluu) Mielestäni kaupungin rahoja voisi käyttää esimerkiksi koulutukseen ja virkistystä tärkempiin hyvinvonnin osa-alueisiin.
 190. Allekirjoitan, koska Hietasaaren luontoarvot ovat tärkeitä.
 191. Hietasaari pitää säilyttää lähiluontokohteena
 192. Hietasaaren tulee säilyä oululaisten yhteisenä, liki luonnonmukaisena virkistysalueena.
 193. Allekirjoitan, koska Kalevala-aiheinen huvipuisto ei sovi Hietasaaren arvokkaaseen luontoon.
 194. Jos kantakaupungista halutaan tehdä tiivis, tarvitaan uusille asukkaille (toivottavasti autottottomille tai vähän autoa käyttäville) helposti ja ekologisesti tavoitettava virkistysalue. Luonnollinen maanpinta, joka joustaa jalan alla, on katoava luonnonvara. Huvipuiston paikka on jossakin moottoritien varressa, jos mielitään asiakkaita muualta Suomesta. Huvipuisto muutenkin taitaa olla menneen talven lumia
 195. Hietassari on hieno ja arvokas. Ei saa tuhottua!
 196. Hietasaari tulee säilyttää merellisenä, luonnonläheisenä ja ainutlaatuisena kaupunkipuistona eikä lisärakentamista tule sallia. Siellä täällä tulee saarta kyllä "kevyellä kädellä" siistiä ja kohentaa mutta. saareen ei sovi huvipuisto ja sen mukanaan tuoma lisääntynyt liikenne, melu sekä tarvittavat massiiviset parkkipaikkakentät. Saaren ilme ja luontoarvot on helppo tuhota pysyvästi mutta hyvin vaikea palauttaa.
 197. Hietasaari on tärkeä alue kaupunkilaisille virkistäytymiseen!!
 198. Hietasaarta tulee kehittää viheralueena. Huvipuistolle löytyy tilaa liikenteellisesti sopivammalta paikalta - ei Hietasaaresta.
 199. Hietasaari on ainutlaatuinen alue jossa on luonnonrauhaa, kasveja ja lintuja. Juuri tästä syystä kaupunkilaiset ja turistit sinne hakeutuvat .
 200. Halua säilyttää Hietasaaren rauhallisena ja luonnollisena virkitäytymisalueena niin kuin se nyt on.
 201. ei huvipuistoa hietasaareen!!
 202. Oulu on merellinen kaupunki, jonka omaleimaista luontoa ja ympäristöä on Oulujoen suistossa mahdollista vaalia - Oulun eduksi. Huvipuisto kannattaisi tuoda lähemmäs keskustaa.
 203. ainoa luontoalue keskustan asukkaille säilytettävä meluttomana
 204. Huvipuiston voi rakentaa vaikka joutomaalle
 205. Hietasaari on ainutlaatuinen, saavutettavissa oleva luonnollinen paikka lähellä kaupunkia. Tämänhetkistä lyhytnäköisyyttä tullaan katumaan, jos paikalle rakennetaan huvipuisto. Puiston tendenssi on joka tapauksessa myös laajeta, sillä huvipuistojen keskeinen kilpailu on kovaa. Huvipuisto saattaa olla hyvä idea, mutta Oulussa sen paikka ei ole Hietasaaressa.
 206. Hietalsaari SÄÄSTETTÄVÄ
 207. Hietasaaresta löytyvää vuosisataista historiaa ei saa takaisin kun sen kerran tärvelee. Paljon on jo tärvelty, rippeitä vielä löytyy.
 208. Hietasaarta tulisi kehittää luontoarvojen pohjalta
 209. Luomto on säilytettävä kiitos!
 210. Haluan säilyttää Hietasaaren luonnon kaupunkipuistona.
 211. hietasaareen ei sovi huvipuisto tämä on oululaisten virkistys alue luontoineen
 212. Ajatus huvipuistosta Kuusisaaressa on vähän hullu.
 213. on muutenkin liikkaa meloa kaupungissa, luonnon rauha lähialueella on elinehto kaupunkilaisille
 214. Kalevala-puisto ei ole tätä päivää eikä sen sijaintipaikka ole ahtaassa sumpussa. Kaupungissa pitäisi jättää luontoa ja ottaa se luonnon ehdoilla virkistyskäyttöön.
 215. Haluan jatkossakin rauhallisen lenkkeily- ja retkeilymaastoni.
 216. En halua Hietasaareen lisää autoliikennettä enkä katettua alaa.
 217. Hietasaaren ainutlaatuisuus on pelastettava.
 218. Haluan säilyttää Hietasaaren luontoarvot ja potentiaalisen valkoselkätikan pesimähabitaatin.
 219. Luonto on tärkeää myös kaupungissa, hyvinvoinnin ja viihtyvyyden kannalta. Ei tuhota enää lisää uniikkeja kohteita. Usein Oulussa vierailleena koen asian itselleni läheiseksi.
 220. Kaupunkiluonnon puolesta.
 221. Hietasaari on täärkeä paikka kaikkelle Oulin tota ystäveille (myöskin ulkomaalaiseille). Pitäos tisi säilyttä sen arvokas luonto!!!
 222. Lopettakaa jo se luonnon raiskaaminen, ihmiskunta. Oksetatte minua.
 223. Vanhana hietasaarelaisena (Mustasaarentie 6) haluan Hietasaaren säilyvän entisenlaisena.
 224. Hietasaaren kauneus piilee sen nostalgiassa. Vanhojen omakotitalojen, Oulun historian monumentille, ei sovi huvipuistot.
 225. Suuri ja meluisa huvipuistoalue veisi arvoa Hietasaaren muulta virkistyskäytöltä. Huvipuisto on tervetullut toisaalle kaupunkiin, jossa se ei vaikuttaisi yhtä paljon luonnosta nauttimiseen.
 226. Säilytetään nyt niin ei tarvitse tulevaisuudessa katua.
 227. Hanke tuhoaa luonnonkauniin saaren.
 228. Hietasaari on tärkeä luontokohde. Käyn useamman kerran kesässä melomassa Mustaasalmea ja juoksemassa Hietasaaren poluilla. Sieltä löytyy sieniä ja vadelmia. Turistit tarvitsevat luontoelämyksiä. Huvipuistolle pitää etsiä liikenteellisesti parempi paikka!
 229. haluan säilyttää koskematonta luontoa tuolla kauniilla alueella paljon mieluummin kuin että sinne tulee mölyä, saastetta ja turhuutta. luonto on parasta viihdettä sitä arvostavalle <3
 230. Hietasaari on Oululle tärkeä alue, joka kärsisi huomattavasti hillittömästä rakentamisesta. Aluetta voisi kehittää muullakin tavalla.
 231. Hietasaaren kehittäminen ei vaadi vakituisen huvipuiston, eikä varsinkaan sen tarvitsemien parkkialueiden, rakentamista. Hirvittävää lähiluonnon tuhlausta! Kaavoittakaa Kalevala-puisto vaikka Kierikin läheisyyteen.
 232. Aivan hullu ajatus! Miksei kaunista virkistävää luontoa voida jättää sellaiseksi!!
 233. Hietasaari on luonnon monimuotoisuudeltaan Oulun rikkain alue. On uskomatonta, että Hietasaaren luonto tuhottaisiin huvipuiston takia.
 234. En halua uhrata arvokasta luontoympäristöä huvipuistolle, jonka toimintaedellytyksiä epäilen vahvasti (ei tule kannattamaan - tulee tarpeettomasti rakennettua ympäristöä, joka ajan oloon lojuu käyttämättömänä)
 235. Vetoomuksen alullepanijoilla vankat perustelut!!
 236. Monimuotoinen luonto lähellä kaupunkilaisia on mittaamaton arvo.
 237. Arvostan monipuolista kaupunkiluontoa ja hietasaaren lenkkireitit ovat aivan mahtavat.
 238. Näen Hietasaaren mielummin rauhaisana paikkana josta tulee mieleen mökit, kartanot ja luonto, eikä huvipuisto. Jos puisto on pakko rakennuttaa, sille löytyy varmasti tilaa jostain muualtakin.
 239. Hietasaari luonnonpuistona pitää säilyttää, ei tilaa kaupalliselle viihteelle.
 240. Olen biologian opiskelija, joskus toivottavasti ekologi. Haluan osallistua luonnonsuojeluun kaikin tavoin.
 241. Penskana "asuin" Hietasaaressa Sotainvalidien kesäpaikalla useampana vuonna. Mustasalmi on soudettu useampana vuonna läpi ja uitu melkein Hiertasaaresta Pikisaareen. Tällaiset muistot minulla ja toivon samanlaisia tuleville sukupolville.
 242. Hietasaari pitää säästää.
 243. Hietasaaren omaleimainen miljöö pitää säilyttää. Huvipuiston voi rakentaa muualle.
 244. Haluan säilyttää viihtyisän uimarannan ja rauhallisen retkeilyalueen sekä luonnon tilaa kaupunkilaisille, jossa mieli lepää.
 245. Hietasaari on ainutlaatuinen luontoalue lähellä kaupungin keskustaa, ja se tarjoaa elinympäristön laajalle kirjolle lajeja sekä virkistyspaikan ihmisille. Sopivaa habitaattia Hietasaaresta löytää esimerkiksi Suomessa uhanalainen valkoselkätikka. Ajatus Nallikarin turistikeskittymästä uimarantoineen, kylpylöineen, huvipuistoineen ynnä muineen on kiva, jos haluaa keskiöidä matkailu-Oulun imagon rakennettujen huvien ympärille, mutta imagoa voidaan myös rakentaa pitäen kestävä luontosuhde ja erinomaiset ulkoilu- ja retkeilymahdollisuudet keskiössä.
 246. Oulu on tunnettu viihtyisistä puistoistaan ja Hupisaarista ja Nallikarista. Ylläpidetään tätä vehreää Oulua (=kantakaupunkia) säilyttämällä Hietasaaren vehreys kaikkien nautinnoksi. Huvipuisto tms. EI mahdu enää Hietasaareen ilman että alueen luonnonvaraisuus, kauneus ja rauha kärsii! Jo-olemassa-olevia rakennettuja virkistysmahdollisuuksia voi kehittää edelleen, mutta ei enää uusia lisää. Oulun historia on Oulujoki ja meri-Oulu. Hietasaari on merkittävä osa tätä historiaa. Se kannattaa ja pitää säilyttää, koska se on juuri Oulun OMAA!!!
 247. Arvostan Hietasaarta todella paljon. Olen jo nyt eläkkeellä, mutta jo pikkupojasta saakka olen viettänyt Hietasaaressa todella paljon vapaa-aikaani. Sekä maalla, että veden kautta. Liika rakentaminen pilaisi koko Hietasaaren. Sitäpaitsi liikennejärjestelytkin olisivat todella vaikeat järjestää jos sinne huvipuisto tulisi.
 248. Hauan Hietasaaren säilyttävän historiallisen luonnnmukaisen erikoisarvonsa.
 249. Huvipuisto ei ole tarpeellinen Hietasaaressa. Alue on matkailullisesti monin kerroin arvokkaampi, kun luonto- ja alueen virkistysarvot säilytetään. Niistä kansainväliset matkailijat ovat kiinnostuneita.
 250. Luontoarvot säilyttämällä kaavoitus keskeisellä kaupunkialueella palvelee parhaiten mahdollisimman monia kaupunkilaisia.
 251. Haluan säästää Hietasaaren monipuolista luontoa
 252. Haluan Hietasaaren kaikkineen säilyvän luonnollisen kauniina osana Oulun kaupunkia enkä rakennettavan miksikään asfalttiviidakoksi.
 253. Huvipuiston kaavoittaminen Hietasaareen olisi huono ajatus, sekä Hietasaaren, että huvipuiston kannalta.
 254. Hietasaaren alue tulee kehittää oululaisten virkistysalueena, jossa ihmiset saavat virikkeitä monimuotoisen luonnon tapahtumista ja näkymistä. Ihmisten itsensä luomat virikkeet voidaan tarjota alueilla, joissa ehjä itsenäinen luontokokonaisuus on jo hävitetty.
 255. Olen luonnonystävä
 256. hietasaaari on hyvä luonnollisena
 257. Olen aina pitänyt Hietasaaren miljööstä ja luonnosta juuri sellaisena, kuin se nyt on. Miksi aina pitää uhrata kaikki hyvä rahan alttarilla? Eikö valtionhallinto tee sitä jo ihan tarpeeksi???
 258. Hietasaari on perinteikäs ja luonnollisesti upea alue, jossa ihmiset, myös turistit, liikkuvat lenkkeillen, pyöräillen, meloen, SUPpaillen ja uiden. Toimintaa on jo paljon ennestään. Luonto on ainutkertainen.
 259. Ellei muuten, niin ottakoon Oulu oppia muista kaupungeista, vaikka Helsingistä. Kaikkia viheralueita ei pidä tuhorakentaa. Korkeintaan pitää huolta pittoreskista kaupunkiluonto ja kulttuurimiljööstä.
 260. Rauhallinen Hietasaari on arvokas ympäristö, jota on rakennettu jo riittävästi. Huvipuisto sopisi paremmin toisaalle.
 261. En halua huvipuistoa hietasaareen
 262. Allekirjoitan, koska Hietasaaren metsät ja luonto antavat kodin monimuotoiselle kasvistolle ja eläimistölle.
 263. Huvipuisto on tervetullut Ouluun, mutta ei Hietasaareen.
 264. Hietasaari on säilytettävä luonnonvaraisena.
 265. Hietasaaren luonto on erittäin merkittävä virkistysalue. Kaunis luontoalue lähellä keskustaa, voiko parempaa toivoa?
 266. Hietasaari on autottomalle keskustan asukkaalle saavutettavissa olevaa luontoa.
 267. Yhdyn kaikissa asioissa yleiseen mielipiteeseen, joilla vastustetaan Hietasaaren tuhoamista. Mm. huvipuisto rakentamisella...
 268. Eiköhän oulussa vois olla joku muukin paikka sijoittaa moinen härpäke kuin aina niin kaunis ja rauhallinen hietasaari!
 269. Jokamiehin/-ihmisenoikeuteen nojaten kaikilla on oikeus nauttia Hietasaaren luonnosta ILMAN PÄÄSYMAKSUJA!
 270. Allekirjoitan, koska historiakulttuuri ja luonnollinen ympäristö ovat tärkeämpiä kuin lyhytaikaisempi ja pintapuoliseen materialismiin tähtäävä huvipuisto.
 271. Huvipuistolle löytyy varmasti muualtakin paikka. Säästetään Hietasaari tuleville sukupolville.
 272. Hietasaari on kaupunkilaisille tärkeä lähiluontokohde ja paratiisi juuri sellaisena kuin se on. Lisäksi huvipuisto siellä olisi liikenteellisesti ja kaupunkirakenteellisesti huono ratkaisu.
 273. Hietasaari on ainutlaatuinen paikka ihan keskustan vieressä. Sellaista ei ole muissa kaupungeissa ja sen pitäminen luonnonmukaisena tulee sitä tärkeämmäksi mitä tiivimmäksi Oulun uusi uljas keskusta rakennetaan. Hietasaari on myös liikenteellisesti sellaisella pussinperällä, että lisätoiminnoilla luodaan aivan varmasti ruuhkia. Niitä tulee jo nykyäänkin kaikkien yleisötilaisuuksien yhteydessä. Keskusta halutaan rakentaa liikennesumpuksi, eikä sille ilmeisesti voi tehdä enää mitään, mutta Hietasaarelle vielä voi.
 274. Allekirjoitan tämän addressin sen takia, että Oulussa säästyisi miellyttävät virkistysmahdollisuudet heti keskustan tuntumassa. Nämä alueet ovat nykyään ja ennen kaikkea tulevaisuudessa paljon arvokkaammat kuin huvipuisto. Lisäksi tämän hankkeen toteutus suosii vain pientä osaa koko väestöstä.
 275. Kaupungin keskustan asutusta kehitetààn, ja Hietasaari on myòs keskustan asukkaiden virkistysalue. Turistit voivat halutessaan autoilla huvipuiston kauemmaksikin.
 276. Oulun kaupungilla on jo nyt vähän historiallisia kohteita joita esitellä ja joilla siirtää histoiraa eteen päin seuraaville sukupuolville.
 277. Allekirjoitan rakkaudesta lapsuuteni kotikaupunkiin Ouluun ja Hietasaaren luontoon.
 278. Entisenä Oululaisena säilyvän luonnon puolesta!
 279. en halua hietasaareen huvipuistoa
 280. Luonnosta välittäminen on tärkeää.
 281. viheralueilla on merkittäviä vaikutuksia alueen asukkaiden hyvinvointiin. Lähiluonto on arvokasta. ihmisen luontosuhde on urbanisaation myötä heikentynyt. Meidän tulisi lisätä luontoa jokapäiväiseen elämäämme. Hietasaari on arvokas alue ja siitä voidaan hyötyä kestävästi. Miksi rakentaa huvipuisto kun luonto itsessään tarjoaa huvipuiston, joka muuttuu ja pystyy yllättämään meidät joka kerta?
 282. Hietasaari on ainutlaatuinen, autenttinen ja kulttuurihistoriallisesti merkittävä alue Oulun kaupungille. Alueen vanhaa arkkitehtuuria ja kaunista luonnonympäristöä tulisi suojella. Oulusta on vuosien saatossa hävitetty niin paljon historiallisia rakennuksia, ettei tällaiseen enää olisi varaa. Mitä Oulun kaupunki seuraavaksi keksii? Puretaanko Oulunlinna? Rakennetaanko sen tilalle kolossaalinen Juha Sipilän patsas? Lopetetaan yhdessä näiden kauniiden kohteiden pilaaminen ennen kuin on liian myöhäistä...
 283. Kaupunki voi laajentua muuallekin
 284. Hietasaaren kulttuuri- ja luontomaisema on niin hieno, että siotä ei kannata haavoittaa pyysvästi niin massiivisella ja lyhytaikaisella rakennelmalla kuin huvipuisto.
 285. Luontoarvoiltaan arvokkaan alueen sijaan huvipuistolle täytyy etsiä muu alue
 286. Pitääkö kaikki luonto Oulusta hävittää, kummallinen kaupunki kun vihaa luontoa, puistoissakaan ei saa olla puita eikä puskia, ihmisillä ei saa olla "tilaa" eikä rauhallista paikkaa missä hengittää muutakin kun pakokaasua, kuunnella luonnon ääniä ja olla vaan.
 287. Hietasaari on todellakin säilyttämisen arvoinen. Ei mitään huvipuistoja eikä suurhotelleja saareen. Huvipuisto ei ole kannattava. Parin vuoden jälkeen se kaatuu kaupungin syliin ja ruostuu pystyyn.
 288. Hietasaari on ainutlaatuinen, samanaikaisesti merellinen ja puistomainen viheralue, jota ei tule pilata kitsillä.
 289. Hietasaari on ainulaatuinen saari luontoarvoineen Oulun sydämessä rinnasteinen esim.Helsingin Seurasaarelle. Aluetta on parempi kehittää luontoympäristöstä käsin kunnioittaen ja viisaasti. Huvipuisto voidaan hyvin rakentaa vähemmän arvokkaisiin ympäristöihin, jossa myös valtatiet mahdollistavat tehokkaat ja sujuvat liikenneratkaisut suurten ihmismassojen liikkumiselle.
 290. Hietasaaren kulttuuriperintöä on vaalittava. Huvipuistolle on suuri määrä vaihtoehtoisia paikkoja.
 291. Jossain on raja rakentamiselle. Hietasaarta ei saa pilata.
 292. Hietasaari on merkittävä ulkoilu ja virkistysalue, jossa on säilynyt luonnontilaisena puistoaluetta. Pidän vanhoista idyllisistä puutaloista ja pihapiireistä, joissa on vielä hiukan jäljellä historiaa. Olen viettänyt hietasaaressa monta ihanaa päivää, ulkoillen, lenkkeillen, rullaluistellen ja pyöräillen. Huvipuiston paikka ei ole luonnollisessa ja kulttuurihistoriaallllllisesti kauniissa Hietasaaressa, vaan muualla Oulussa.
 293. Haluan suojella kaupunkilaisten lähiluontoa.
 294. Allekirjoitan, koska Oulusta tai sen lähialueilta löytyy paljon parempia paikkoja huvipuistolle kuin mitä Hietasaari ikinä pystyy tarjoamaan. Tällaiset kuuluu isojen liikenneväylien varteen. Esim. sinne, mihin Kempele jo nyt tekee aktiviteettialuetta turisteille.
 295. Hietasaaressa on lähin metsä meille kaupungissa asuville. Toivon että luonnonrauha säilyy
 296. Puolusta luontoa ja pyrin aina vaikuttamaan asioihin, jotka liittyvät luonnon säilyttämiseen alkuperäisenä ja koskemattomana!
 297. Luonto arvot kärsii.
 298. Useaan otteeseen Oulussa asuneena haluan säilyttää Hietasaaren luonnontilaisena, ei missään tapauksessa meluista huvipuistoa sinne!
 299. Kannatan luontoarvojen säilyttämistä
 300. Huvipuisto kuuluu muualle.
 301. Hietasaari on ainutlaatuinen alue Oulussa - voisi verrata esim. Helsingin Seurasaareen .
 302. heikki huhtamäki
 303. Vuosina 50-60 on tuhottu liian paljon vanhaa rakennuskantaa. Hietasaaren upea miljöö on säilytettävä ehdottomasti. Uskon että myös matkailijat arvostavat vanhan säilyttämistä kuin huvipuistoalueen laajentamista. Historiaa tulee vaalia ei tuhota ja opettaa lapsetkin arvostamaan sitä. Isovanhampani ovat asuneet Hietasaaressa ja isäni lapsuuden muistot liittyvät ko.paikkaan. Haluan osaltani vaalia aluetta ja kertoa ja näyttää lapsilleni ja lapsenlapsilleni suvun tarinaa.
 304. Allekirjoitan, koska näen Hietasaaren luonnon erityisen arvokkaana ja ainutlaatuisena paikkana Oulun kaupungissa. Paikkana, joka tuo iloa, virkistystä, rauhaa ja hiljaisuutta. On kunniallista säilyttää vapaata luontoa myös tuleville sukupolville kasvavassa kaupungissamme.
 305. Allekirjoitan, koska Hietasaaren kaavoitussuunnitelmat hävittävät suiston ainutlaatuisen saaren luonnon. Saaren rehevyys tarjoaa puitteet ihanalle kaupunkipuistolle kuten Tukholman Djurholmenissa. Luonnon vehreyttä, merta ja kaupungin metelin karkoitusta keskusta lähituntumassa!
 306. Tarvitsemme keskustan läheisyyteen luonnonmukaisemman virkistysalueen. Paikka huvipuistolle väärä myös liikenteellisesti. Huvipuisto myös jyräisi altaan tenniskenttiä ja viljelypalstoja.
 307. Olen huolissani Hietasaaren luontoarvojen puolesta. Liikenne pilaa saaren!
 308. Hietasaaren luontoa ei saa tuhota!
 309. Monia vuosia kävin nuorempana ihanalla Ponipihalla ihanaa hevosta hoitaen ja ratsastettiin pitkin metsiä, laukattiin lujaa rannalla ja uitiin pollen kanssa meressä ! Unohtumattomia aikoja !
 310. Huvipuistolle löytyy sopivampia paikkoja kuin Hietasaari.
 311. Luonnon ja eläimistön puolesta, päättäjien suuruudenhulluutta vastaan. Hietasaari - ainoa paikka jota ei vielä ole pilattu!
 312. Vastustan huvipuiston rakentamista Hietasaareen. Kannatan muiden soveltuvien paikkojen arviointia huvipuiston paikaksi Oulussa.
 313. Ei huvipuistoa hietasaareen, mieluummin jonnekin muualle, jos se nyt on välttämätöntä rakentaa.
 314. Olen usein liikkunut Hietasaaressa ja ihaillut hienoa aluetta.
 315. Hietasaaren suojelu on erittäin tärkeää.
 316. Paikka on nykyisellään hieno henkireikä isossa kaupungissa
 317. Arvostan Hietasaaren luontoa.
 318. Kävin paljon Hietasaaressa nuoruudessani, kun elämänkumppanini löytyi Oulusta.Se on alue, joka kannattaa säästää mahdollisimman luonnontilaisena tuleville oululaissukupolivillekin.
 319. Voin allekirjoittaa jos/kun ne risukot sieltä "Eedenistä itään" saataisiin vähän siistittyä. Huvipuistossa käydään yleensä lasten kanssa ja siis autolla, eli sen voi rakentaa jonnekin kauemmas.
 320. Lähiluonto täytyy säilyttää
 321. Hietasaari on aivan ainutlaatuinen, rauhallinen keidas suhteellisen lähellä vilkasta keskustaa. Miksi huvipuisto pitäisi sijoittaa juuri sinne ???
 322. Luonto monimuotoisuutenaan kuuluu HIETASAAREEN . EI CITY LIIKENNE YM. MELUINEEN. Allekirjoittaja on työskennellyt Loviisan ydinvoimalassa ja LUONNON kunnioittaminen on tärkeätä.
 323. Hietasaari ei ole sopiva paikka huvipuistoon, se on myös liikenteellisesti mahdoton paikka massaturismille. Alue on säilytettävä yleisenä virkistysalueet ja kehitettävä kestävän kehityksen mukaisia ei-kaupallisia palveluja, kuten palstaviljelyä, yleisiä retkeilyreittejä ja muuta päästötöntä, hiljaista toimintaa. Näkymää merelle voisi avata ja poistaa epäsiistejä pusikoita ja samalla estää, ettei ruovikko kasvata rantoja umpeen
 324. Allekirjoitan, koska kaupunkilaiset tarvitsevat miellenterveytensä tueksi myös helposti tavoitettavan alueen, jossa on luonto ja rauha läsnä.
 325. Hietasaari on osa Oulun historiaa joka tulee säilyttää sellaisenaan
 326. Toivon että Hietasaarta kehitetään sen omista lähtökohdista ja ominaislaatua kunnioittaen kaupunkilaisille avoimena alueena.
 327. Hietasaari on erityisen mahtava ulkoilu/harrastus paikka, kaikille.
 328. Allekirjoitan, koska hietasaari on paikkana ainutlaatuinen ja sen kehittäminen sen omista lähtökohdista on oulun valtti niin matkailullisesti kuin myös oululaisille itselleen
 329. Koko idea rauhanomaisen ja ekologsen Kalevaln käytöstä huvipuistona ja samalla Hietasaaren luontorauhaa rikkomalla on absurdi ja sivistymätön. Vaikka Kalevala- teemapuistosta tehtäisiin ekologinen elämyspaikka, sen sijoittaminen Hietasaareen antaisi oudon epäkalevalaisen viestin.
 330. en halua, että Hietasaaren ainutlaatuinen luonto ja miljöö tärvellään huvipuistolla.
 331. Allekirjoitan, koska alueen merkitys on suurin kaupungin virkistysalueena. Huvipuistot eivät ole aina suosittuja. Virkistysalue on kestävä, kestävää kehitystä ja siitä voidaan nauttia vuodenajasta riippumatta.
 332. Käytän Hieatasaarta jatkuvasti virkistyäkseni (vähintään kerta viikkoon). Vien myös muualta tulleet vieraani käymään erilaisilla kierroksilla Hietasaaressa. Perinteisesti yhden Oululais-porukan kanssa meillä on ollut tapana käydä kaksi kertaa vuodessa myös rannan nuotiopaikalla. Matka sinne hietasaaren "luonnonrauhan" läpi on osa myös tätä prosessia. / Toki Hietasaarta voi kehittää, mutta yksityistäminen kaupungin alueilta ja nykyisen luontoalueen karsiminen olisi kammottavaa. Hietasaaressa samoilu nykyisellään suo edes illuusion kaupungin sykkeestä ja harmaudesta irtaantumisesta, ja se jos mikä on virkistävää.
 333. Puisto hyvien liikenneyhteyksien luo - ei pussin perälle
 334. Luontoarvoja ovat tärkeät. Säästetään jotain alkuperäistä lälkipolville. Kaupunki tarvitsee lähialueilleen hiljaisuuden paikkoja
 335. Hietasaari on korvaamaton osa Oulua ja sillä on kulttuurista ja historiallista merkitystä. Hietasaari on säästettävä sellaisenaan. Oulussa on keskustan lähettyvillä runsaasti tilaa jolle rakentaa harrastuspaikkoja.
 336. Allekirjoitan, koska olen kotoisin Oulusta ja mielestäni Oulun kaupungin viimeaikaiset rakennushankkeet virkistysalueiden suhteen ovat pilanneet viihtyvyyttä niissä jo tarpeeksi. EI huvipuistoja saatikka yksityistettyjä loma-asuntoja.
 337. Yli 30 vuotta Oulussa asuneena toivon että viheralueita ei enää enempää hävitetä
 338. Hietasaari on ainutlaatuinen luontoarvoiltaan Oulun kaupungissa
 339. Hietasaari on harvoja kaupungin läheisyydessä sijaitsevia luontokohteita, jolla on erityistä tärkeyttä ylläpitää kaupunki-identiteettiä ja mielenrauhaa.
 340. Olen asunut aiemmin 20 vuotta Oulussa ja tunnen Hietasaaren ja sen luonnon hyvin. Pidän adressin tavoitteita Hietasaaren kehittämisen kannalta oikeina
 341. Aina sydämeltään oululainen ja ylpeä siitä.
 342. Oulun yliopiston opiskelijana olen päässyt moneen otteeseen nauttimaan Hietasaaren vapaa-ajan mahdollisuuksista. Pidän tärkeänä etenkin Veljeskodin suojelemista johtuen sen merkituksestä tapahtumapaikkana sekä historiallisena kohteena.
 343. Alue on autottoman kaupunkilaisen rakas virkistymispaikka.
 344. Hietasaari on ainutlaatuinen luonto-ja retkeilykohde lähellä keskustaa. Sen pilaaminen on ympäristörikos. Paikka on täysin väärä huvipuistolle!
 345. Oulun vanhinta aluetta ei saisi rikkoa .Alue ollut aina huvila ja ulkoilu alueena
 346. On jo tarpeeksi turmeltu viheralueita..
 347. Huvipuisto ei sovi kyseiseen maisemaan, pilaten sen äänimaailmallaan ja autojen vaatimalla tuuhkautumisella ja pysäköintipaikoilla. Hietasaari on älykäs ja luonnon kautta kaupunkilaisten virikkeistä toimintaa lähellä kaupunkia lisäävä alue.
 348. Ihmiset matkustavat Suomeen luonnon tarjoamien mahdollisuuksien vuoksi - eivät huvipuiston tai kaupunkikulttuurin. Hietasaarta on kehitettävä tulevien trendien, ei vanhojen ja tunkkaisten visioiden mukaan. Esim. huvipuistot ovat muualla ongelmissa: Vaasalandia lopetettu, Särkäniemi supistaa!
 349. Lenkkeilen usein Hietasaaressa Oulussa ollessani. Kaupungin hienoin paikka.
 350. Tuossahan ne vetoomuksessa on kaikki oleelinen..miksi säilytetään
 351. Oulussa ollessani käyn usein Hietasaaren alueella ulkoilemassa. Noin hyvä puistikko lähellä keskustaa on säilytettävä luonnontilaisena. Tällöin se on hyvä ulkoilualue kaikkien käytettäväkksi.
 352. Huvipuisto ajatuksena hyvä, mutta Hietasaari väärä paikka.
 353. Harrastan luontovalokuvausta.
 354. Hietasaareen ei saa rakentaa huvipuistoa. Saaren omaperäinen luonto säilytettävä. Nytkin on jo liikaa tuhottu.
 355. Hietasaaren luonto on erittäin lajirikas ja arvokas.
 356. Haluan että Hietasaaren ainoanlaatuinen luonto säilyy meidän kaikkien virkistysalueena ja ilona.
 357. Kaikkea luontoa ja kaunista ei saa tuhota rakentamalla lisää. En ymmärrä, miten Suomessa ei osata arvostaa luontoa ja sen terapeuttista voimaa ihmismielelle. Muualla maailmassa lääkärit kirjoittavat psyykelääkkeiden sijasta reseptejä masentuneille luontoa ja metsää, niin meillä jolla sitä olisi, niin se halutaan tuhota.
 358. Koska tämä on kertakaikkiaan väärin. Mitään aluetta ei saisi hakata ilman asukkaiden suostumusta tai yhteisen hyvän vuoksi. Tämä ei ole yhteisen hyvän eteen, vaan harvojen ahneuden takia.
 359. olen lenkkeillyt alueella vuosikaudet ja sen ainutlaatuisuus on vailla vertaa, kaupungin kupeessa luonnon keskellä, joka kerta se on sykähdyttänyt. Alue kuuluu olla juuri sellainen kun se nyt on..ilman mitään uusia muutoksia, ainoastaan lintutornin alue tarvitsee uuden kivituhka kerroksen.
 360. Asun hietasaaren alueella.
 361. hietasaari on liian ahdas paikka huvipuistolle ( liikenne ja luontoarvot otettava huomioon)
 362. Koska Hietasaari on oululaisten luonto-olohuone. Sitä ei saa uhrata älymölölle, muutaman kuukauden hassutuksille, kesäturrejen hattaroiden takia. Turisteja tulisi houkutella aivan muulla kuin höpövempeleillä. Turisteja houkuttelee mielestäni sellainen kaupunki, jota on kehitetty muiden kuin turistien näkökulmasta eli kaupunkilaisten. Ja miksi Oulun upein alue pitäisi uhrata huvipuistolle? Mitä arvokasta huvipuistossa on verrattuna Hietasaaren? Jos Hietasaari kerran uhrataan hubahölmöilyyn, sitä ei saada takaisin. Tulevat sukupolvet päättäköön mieluummin mitä tälle upealle alueelle tehdään, jos on ihan pakko suurisuuntaista säätää, asuntomessualue olkoon nykyisten päättäjien käden jälki tässä paikassa. Hietasaari ei ole arvotonta ryteikköä...sitä voidaan kehittää rauhallisella ja paikkaa kunnioittavalla tavalla, kaikkien iloksi. Huvipuisto voidaan pystyttää sellaiseen paikkaan missä haitat minimoidaan ja voitot maksimoidaan - jonnekin pellolle autoliikenteen varrelle.
 363. Vastustan huvipuiston rakentamista Hietasaareen. Huvipuisto Oritkariin mieluummin, raviratahan sieltä jo löytyykin ja paikka olisi liikenteellisestikin järkevämpi.
 364. Markku Pellinen Luonnonsuojelu.
 365. Vastustan täyteen rakentamista ja puistoalueiden turmelemista
 366. Vastustan huvipuiston tuloa Hietasaareen, koska liikenteellisesti mahdoton yhtälö.
 367. Jos Oulu haluaa hyvän huvipuiston, sille tarvitaan paljon isompi maa-ala, millainen löytyy monesta paikkaa Oulusta, muttei Hietasaaresta. Tarvitaan myös paljon paremmat tieliikenneyhteydet kuin Hietasaari voi ikinä tarjota. Tässä Hietasaaren huvipuistossa kaikki toiminnot ja parkkipaikat rakennettaisiin saaren ja koko Oulun parhaalle ulkoilualueelle. Luonnon tilalle tulisi jotain kivaa kesäkaudeksi, mutta liikaa vietäisiin pois ympärivuotiselta virkistyskäytöltä. Ankeinta on, että huvipuistolle on kaavaluonnokseen merkitty laajennus Mustasalmen eteläpuolelelle, missä vanhoja huviloita on eniten.
 368. Ei huvipuistoa Hietasaareen
 369. Kannatan alueen säilyttämistä yhteiseen virkistyskäyttöön
 370. Huvipuiston voi sijoittaa liikenteellisesti sopivampaan paikkaan ja täten säästää Hietasaaren virkistyskäytössä.
 371. Oulun päättäjät eivät tunnu ymmärtävän mikä kaupungissa on arvokkainta: Ainolanpuiston, Pikisaaren ja Hietasaaren muodostama kokonaisuus. Ilman näitä viheralueita Oulu olisi huomattavasti surkeampi paikka.
 372. Hietasaaren luonto on ainutlaatuinen ja sen arvo mittaamaton. Kaupungin kasvaessa on lähellä sijaitseva luontokohde elintärkeä voiman ja virkistyksen lähde meille kaikille!
 373. Huvipuisto ei kuulu Hietasaareen! Hietasaari on hengähdyspaikka luonnonhelmassa kaupunkilaisille, se säilytettäkööt sellaisena. Huvipuisto meluineen, autoineen ja ihmisvirtoineen kaupungin laitamille jonnekin muualle.
 374. Hietasaari on erityinen, ihmisille palauttava ja parantava paikka jo sellaisenaan. Olisi tuhlausta, jos sen erityisyyttä ja merkitystä ihmisille ei huomioida.
 375. Hietasaari on hieno alue jota ei pidä tuhota.
 376. Hietasaari säästettävä!
 377. Ulkoilen itse alueella ja ihailen luontoa ♡
 378. Hietasaari on Oulun toinen vihreä olohuone Ainolanpuiston ohella. Nykyisessä muodossaan kaupunkilaiaisille kaikkein arvokkain. Pidetään se sellaisena kuin se nyt on!
 379. Ehdottomasti allekirjoitan, olen huvipuistoa vastaan luonnonkauniiden maastojen ja ympäristöjen säilyttämisen vuoksi. Kaavoitukseen pitäisi viimein saada asiallista suunnittelua, kaupungin keskusta on jo katastrofaalisessa tilassa. Näkemystä täytyy kehittää ja pyytää maisemasuunnittelun ja kaupunkisuunnittelun asiantuntijoita muualta opastamaan meitä.
 380. Huvipuisto ei sovi Hietasaareen. Aluetta voidaan kyllä kehittää ja kohentaa muulla tavoin, mutta huvipuistoa alue ei kaipaa.
 381. Hietasaari on tuhansien ihmisten henkireikä ja luontokohde, minunkin.
 382. Hietasaari loistava ulkoilu- ja virkistyskohde jo nyt ja harvoja luontokeitaita kaupungin keskustan lähellä!
 383. Alati laajentuvassa kaupungissa täytyy säilyttää ja suojella luontoa ja sen monimuotoisuutta.
 384. Oulu on kasvava kaupunki. Saamme varmasti lisää betonia ja rautaa ympärillemme. Luonto puolestaan on suojeltava osa ympäristöämme. Sitä pitää säilyttää ja siitä tulee huolehtia.
 385. Huvipuisto pilaa asumisviihtyvyyden saarissa.
 386. Huvipuiston paikka on jossain väljemmillä vesillä, eikä kalevalateema jaksa kiinnostaa kovin montaa vuotta.Sitten kymmenen vuoden päästä itketään kun laitettiin kaikki matalaksi.
 387. Hietasaaren puoesta
 388. Hietasaaren luonnonarvoja on kunnioitettava.
 389. Ei missään nimessä meluavaa huvipuistoa Hietasaareen ja sen myötä kasvavia ja saastuttavia liikennemääriä. Toki Hietasaarta pitää kehittää, mutta luontomatkailun suuntaa ympäristöä siistien ja sakeita risukkoja perkaten. Lisäksi huvipuisto, joka olisi käytössä muutaman kuukauden vuodessa kylmässä merituulessa, ei ole tätä päivää.
 390. Hietasaari on liian hyvä pilattavaksi vempeleillä johon lapset käy kerran,mutta puhdas metsä ja siellä muutama nuotiopaikka.
 391. Ainoa luontokohde lähellä autottomalle.
 392. hietasaaren puolesta
 393. Hietasaari on itsessään arvokas alue, jonka moninainen luonto on säilytettävä. Liikennejärjestelyt tuovat lisähuolta. Sillat ja väylät eivät tule vetämään kaavailtua kävijämäärää.
 394. huvipuisto muualle Oulun alueelle
 395. Olen nauttinut Hietasaaresta vuosia ja ylpeänä esitellyt pohjoisen tutuille vehmasta luontoa. Huvipuisto tai yksityiset loma-alueet pilaavat tämän tärkeän luontokohteen.
 396. kaupunkilaisten viheraluetta ei saa tuhota...
 397. Kaupungin lähellä oleva luonnontilainen alue, valitsin asuinpaikan Hietasaaren läheltä voidakseni tarkkailla lintuja ja kasveja ym.luontoa. Autoton.
 398. Hietasaari on Oulun keuhkot.On aivan vastuutonta tuhota näin hieno kävelymatkan päässä oleva ulkoilu-ja palstaviljelyalue kaupunkilaisilta!
 399. Hietasari on upea luonteinen maisema kaupungin sydämmässä. Villi luonto tarvitsemme.
 400. Suomen huvipuistojen (pl. Powerpark) suurin ongelma on, että niissä on liian vähän tilaa laitteille ja pysäköintiin. Miksi ihmeessä Oulun pitäisi toistaa sama virhe?
 401. Hietasaari on syntymäpaikkani ja arvostan aitoa luonnon tilassa olevaa Hietasaarta.
 402. Mielestäni suurimman osan aikaa vuodesta käyttämätön, käyttöaikana äänekäs huvipuisto rikkoo luonnonrauhaa ja muuhun tarkoitukseen sopivampaa virkistysaluetta. Ääni kantautuu vesistöjä pitkin kauas, liikenne muuttaisi koko lähialueen rauhattomaksi. Liikenteen osaltakin joku toinen paikka olisi toimivampi.
 403. Haluan edes jossakin säilytettävän luonnon monimuotoisuutta Oulussa
 404. Emme halua ulkoilu- ja sienimaillemme mitään typerää huvipuistoa. Viekää se sinne, missä on tilaa rakentaa valtavat parkkipaikat jotka vaaditaan, jotta ko. typeryydellä olisi edellytyksiä olla taloudellisesti kannattava.
 405. En pidä huvipuistohanketta järkevänä
 406. Ei huvipuisto sovi Hietasaareen, Kalevala aihe ei sano mitään ulkomalaisille. Aikoinaan olleet vesiliukumäet ovat hyvä esierkki siitä kuinka ulkohuvipuistot eivät menesty Oulun korkeudella. Ikävät raunioit oli lohduton näky vuosikausia kannattamattomasta liiketoiminnasta.Turhaan tuhotaan kaunista luontoa alueelta.Erilaiset kesä ja talvitapahtumat ovat paikallaan. Jyrkkä ei kiinteillle huvipuistolaitteille!
 407. Asia on tärkeä
 408. Mielestäni Hietasaari on kaikkien kaupunkilaisten olohuone,sopimaton huvipuistolle.
 409. Luontoa säästettävä
 410. Koska minusta Hietasaari ei ole oikea paikka huvipuistolle.
 411. Hietasaareen EI saa tulla melua ja saatetta aiheuttavaa huvipuistoa vaan saaren luontoa ja eläimistöä pitää vaalia!
 412. Ei tehdä liikennesumppua, huvipuistolle löytyy järkevämpiä paikkoja esim. Linnakankaalla. Yhteistyössä Kempeleen kanssa.
 413. Perheemme - sukumme oli yksi vakituisia asukkaita jo ennen 1900-luvun vaihdetta. Vaaskiventiellä missä nykyään sijaitsee puutarhapalsat oli meidän Similöiden yksi talo. Sukulaisia asui monissa! Meidän isovanhempien Similä Aaro ja Annikki talo sijaitsi kaupungin vuokratontilla jonka vuokra-aikaa ei jatkettu. Tämähän johti vuosikymmenten Hietasaaren maineen alasajoon kun kaupunki yritti rikkaille asuntoaluetta eikä onnistunut. Meitä on täällä paljon vielä jotka muistaa mitä todella tapahtui -70-luvun lopulla! Ja hanttiin pannaan varmasti nytkin!
 414. Ei hälinää eikä härpäkeil Hietsaareen!
 415. Hietasaari on eittämättä Oulun tärkeimpiä ellei tärkein virkistyskohde, jonka sijainti aivan keskustan tuntumassa tekee siitä ainutlaatuisen. Rauhallisuus koetaan sen ehdottomaksi valtiksi. Alueen luontoarvot ovat merkittävät, saari huokuu kulttuurihistoriaa ja yksityisomistuksen rajoitukset takaavat alueen säilymistä aidosti kaupunkilaisten yhteisenä käynti- ja käyttökohteena sekä ylpeydenaiheena. Hietasaarta voitaisiin kehittää edellä mainittuja arvoja kunnioittaen entistä hienommaksi virkistyskohteeksi. Ao. kaavat sen sijaan rikkoisivat tuntuvasti edellä mainittuja arvoja. Kaavoissa suunnitelluille, Hietasaareen kehnosti sopiville toiminnoille on haluttaessa varmasti löydettävissä sopivampia sijaintivaihtoehtoja Oulusta.
 416. Hietasaari säilytettävä virkistysalueena!
 417. Oulu on tuttu paikka minulle!
 418. Hietasaaren luontoarvot ovat suuret.
 419. Hietasaari on Oulun hienointa aluetta! Luonto-ja kulttuuriarvot alueella on säästettävä sellaisenaan.
 420. Haluan lasteni ja lastenlasteni voivan nauttia hienosta luonnosta Hietasaaressa ja saavan samanlaisia hienoja uistoja kuin itse olen saanut lapsuudessa Hietasaaren luonnossa.
 421. Luonto keskellä kaupunkia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti